Het Tarotspel bestaat uit de Grote Arcana en de Kleine Arcana. Het woord Arcana is afkomstig van het Latijnse Arcanum wat ‘geheim’ betekent. Het geheim van de Tarotkaarten die voor jou op tafel komen - zo heeft mijn ervaring geleerd - is alleen door onze samenwerking te ontsluieren. Jij als deskundige van jouw leven en van de situatie die jou tot de vraag heeft gebracht. En ik als deskundige t.a.v. de kaarten zelf, hun betekenis en de onderlinge verbanden.

 

Het belangrijkste wat ik van Tarot geleerd heb is om elke keer opnieuw open te staan voor wat déze kaart op déze plek hier en nu te zeggen heeft los van welke betekenis die kaart ook tot nu toe gekregen heeft. Dat maakt elke Tarotlegging voor mij tot een bijzonder avontuur. Het is dus niet zo dat ik als Tarotlegger het geheim van Tarot ken, maar door dat geheim te eren en voor zichzelf te laten spreken bewijst Tarot steeds weer zijn wonderlijke waarde.

 

De Grote Arcana telt 22 kaarten en toont ons de markeringspunten van de verborgen reis van de Ziel van angst naar Liefde. Deze reis maakt ieder mens of hij zich daar van bewust is of niet.

De Kleine Arcana telt 56 kaarten en verbeeldt onze alledaagse worstelingen met de vier niveaus van onze geest : 

-identiteitsniveau

-mentaal niveau

-emotioneel niveau

-fysiek niveau

 

Tezamen vormen de 78 kaarten een losbladig boek met archetypische voorstellingen over de Grote Reis van de mens door de vier niveaus van het bestaan. Elke vraag die je stelt levert helderheid op over de kansen en de belemmeringen die jouw Levensreis je geeft. Je krijgt inzicht over welke lessen je onder ogen dient te zien om een volgende stap te kunnen maken op jouw unieke pad naar innerlijke vrede en meesterschap over jezelf.